Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potřebujeme vaši pomoc !

Příspěvky

Příroda potřebuje i Vaši pomoc! sezóna 2024

12. 3. 2017

net-ondratice.jpgLidí co chtějí pomoci přírodě je málo. I členů ZO Hořepník není mnoho. Abychom zvládli práci na přírodních lokalitách, hledáme nové přátele přírody, kteří by přispěli svojí prací k zachování těchto přírodně cenných lokalit v našem okolí.

Lokality o které se staráme nejsou vždy chráněným územím, ale jsou stejně cenné jako jinné přírodní památky a rezervace v našem okolí. Je však mnohem obtížnější na jejich údržbu získat peníze a tak hledáme dobrovolníky, ochotné pracovat pro přírodu zdarma. A my se snažíme odměnit jejich (a naši) práci tím, že na managementových akcích alespoň zajistíme celodenní stravu pro všechny zůčastněné.

Přijďte za námi. Obětujte alepoň jeden víkend, což je 1/52 všech víkendů za rok. Budete s námi dva - tři dny pracovat pro přírodu.

Je to na nás obyčejných lidech, kteří zde v naší krajině trvale žijeme. Musíme si pomoci sami s omezenými financemi, ale s nadšením pro věc.

Pozvánky a podrobné informace k akcím pro veřejnost průběžně zveřejníme na našich webových stránkách.

Termíny letošních managementových akcí (2024) jsou:

x. až x.5.2024- kosení a odklízení travní hmoty na lokalitách v Ondratické pískovně (Brodek u Prostějova) - s přespáváním ve stanech (1. seč)

x. až x.8.2024- kosení a odklízení travní hmoty na lokalitách v Ondratické pískovně (Brodek u Prostějova) - s přespáváním ve stanech (2. seč)

x.9.2024 - kosení a odklízení travní hmoty na lokalitě 1,5 km severovýchodně od v Němčan. Jde o evropsky významnou lokalitu Volkramy (poblíž Slavkova) - s přespáním ve stanech.

Děkujeme a těšíme se naviděnou....

Mimo dobrovolnické akce v rámci managementových táborů organizujeme i placené managementové brigády, u těchto akcí se však termíny odvíjí od aktuálních potřeb a taky počasí, proto  v případě zájmu o tuto činnost je vždy nutné kontaktovat předsedu ZO ČSOP Hořepník a domluvit se osobně (telefonicky nebo emailem). Jde o fyzicky náročnou činnost na chráněných lokalitách - kosení křovinořezy a odklízení pokosené travní hmoty, většinou trvající celý den (o víkendu).

net.jpg

net-nemcany.jpg